Over La Artesana


Mijn naam is Sophie Bronkhorst, de halve eeuw net gepasseerd, heb 3 geweldige kinderen en de liefste vriend van de wereld.
La Artesana is voortgekomen vanuit mijn passie voor lekker en eerlijk eten, van uren in de keuken staan om een gerecht te bereiden en dierbaren te zien genieten van de gerechten. Van nieuwsgierigheid naar andere culturen en heerlijkheden tijdens jarenlang verblijf in Spanje en daarna in Tanzania. Van ieder gerecht zelf samenstellen met behulp van specerijen en kruiden uit alle windstreken, en net zolang perfectioneren tot iedereen ervan smult. Van afkeer van alle samengestelde en gefabriceerde etenswaar in de grote supermarkten, bol van e-nummers en andere bijzondere en nutteloze toevoegingen. Van eigenlijk gewoon puur en lekker eten.

Maar ook vanuit het besef dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om uren in de keuken te staan om een heerlijk gerecht te bereiden. We hebben er simpelweg geen tijd meer voor in ons drukke bestaan. Of wellicht wel eindelijk tijd, maar geen puf meer. Wij gaan voor jullie koken!
Dan is het fijn als de maaltijd zoals je die zelf had willen maken, hartverwarmend, gezond en smaakvol, op het door jou gewenste moment bij je thuis wordt bezorgd. Dat je dit enkel nog hoeft te verwarmen, je de tafel gezellig kunt maken en aanschuiven met een goed glas lekkers en kunt genieten van een puur en gezond gerecht zonder rare toevoegingen. Een hele zorg minder toch?

La Artesana is Spaans voor vakvrouw, of ambachtsvrouw. Deze omschrijving past mooi bij onze werkwijze gezien de liefde voor alles wat met lekker en puur eten te maken heeft.
Wij werken momenteel met duurzame en composteerbare verpakkingen om zo ons steentje bij te dragen aan het behoud van ons klimaat en onze mooie planeet. Want ook onze kleinkinderen verdienen zo’n fijn leven als het onze. Bij klanten die vaker bij ons bestellen willen we gaan werken met retourneerbare mooie ovenschalen, die zo op tafel geserveerd kunnen worden. Deze halen we bij een volgende bestelling weer op.
Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische en fairtrade producten. Ook onze werkwijze met een weekmenu en koken op bestelling, zorgt voor zo min mogelijk voedselverspilling. Wij maken enkel klaar wat er besteld is.
Op termijn gaan wij werken met volledig elektrische bezorgmiddelen om zo min mogelijk uitstoot van CO2 te veroorzaken.

Lekker eten heeft tijd nodig. Lekker eten is vaak nóg lekkerder de dag nadat het bereid is. Daarom bereiden wij veel van onze gerechten de dag vóórdat we ze bij jou aan de deur afleveren. Zodat jij optimaal kunt genieten van de smaak. Vanzelfsprekend houden wij het gerecht goed gekoeld (40C), tot het tijdstip van bezorging. De maaltijden kunnen ook ingevroren worden zodat je op een ander tijdstip kunt genieten. We raden aan de maaltijden niet langer dan 2 maanden op deze manier te bewaren. Mocht je er op de dag van bezorging niet aan toe komen om de maaltijd op te warmen en te nuttigen, dan kan dit nog tot 2 dagen na bezorging, mits gekoeld bewaard.

De foto's gebruikt bij de gerechten zijn nog niet allemaal zelf gemaakt, echter wel zo realistisch mogelijk. Naarmate deze eigen foto's beschikbaar komen, gaan we deze natuurlijk én trots vermelden bij de gerechten!

 
Foto